Specialiteiten

Doesburgse Mosterdsoep

Waar Abraham de mosterd haalt? In Doesburg natuurlijk. Al sinds 1457 wordt er in het pittoreske Hanzestadje aan de IJssel mosterd gemaakt en verhandeld in de wijde omgeving. De historie van de Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek leidt ons minder ver terug in de tijd, hoewel de oudste aantekening over dit bedrijf toch ook al weer ruim twee eeuwen oud is. Dat is in het patentregister waar Jacobus Egelbertus Jacobs als ‘mosterdfabrijkeur’ wordt vermeld. Het is het begin van een rijke historie van mosterd- en azijnmakerij. Een historie die prachtig wordt belicht in het ‘werkende’ museum.

Het museum opende in 1974 zijn deuren, als onderdeel van het nog immer werkende fabriekje. Vanaf dat moment is de oudhollandse ambacht van het mosterd maken voor iedereen toegankelijk. Oude mosterdmolens en afvulapparaten, alsmede een schat aan achtergrondinformatie over het hoe en wat van mosterd zijn te vinden in het kleine mosterdmuseum.

Voor meer info: www.doesburgschemosterd.nl

Van deze heerlijk mosterd maken wij al jaren een zeer smakelijke mosterdsoep. Een lekkere soep met pittige spekjes. Af en toe maken we ook een andere variant maar onze gasten vragen toch steeds weer om de echte Doesburgse Mosterdsoep.

 

Lakevelder Rundvlees

DSC_9498Via Van Ommeren Vlees in Zutphen krijgen wij prachtig vlees van het Lakenvelder Rund. Het Lakenvelder Rund is één van de laatste oer Hollandse runderrassen. Dit ras is een langzaam groeiend ras en dat was jarenlang niet in trek bij slagers en consumenten. Van Ommeren vlees zet zich in om met een aantal kleine boeren dit ras  te behouden.  Deze boerderijen zijn familiebedrijven waar de boer de beesten bij naam kent.

Lakenvelder runderen kenmerken zich door hun rustige aard. Dit proeft u terug in het vlees; het is zeer mals.

 

Vegetarische gerechten

Al vele jaren wordt in onze keuken met extra aandacht voor vegetariërs gekookt. Naast de gewone gerechten zonder vlees zorgen we altijd voor minstens 3 vegetarische gerechten.  Denk daarbij aan b.v.  lasagne van groenten, stamppot van bietjes met gebakken geitenkaas en in balsamico gemarineerde zilveruitjes of een quiche van camenbert met rode ui, rode port en walnoten.